zijninhetnu - Een jaar later

ZijninhetNu.nl

zeegezicht

Ik was dood en ik kwam weer tot leven
Ik huilde en ik kon weer lachen
De kracht van de liefde kwam in me
Ik werd fel als een leeuw en ook teder als het licht van de sterren

Rumi

Een jaar verder in deze Coronacrisis.

Vorig jaar heb ik een blog geschreven over Corona, hoe ik erin stond en we zijn inmiddels een jaar verder, ik was toen verbijsterd over de maatregelen en daarom wou ik er destijds een blog over schrijven. Om een jaar later terug te kunnen kijken, ik was en ben nog steeds tegen de disproportionele maatregelen en ik pleit er nog steeds voor om onze ouderen en kwetsbare mensen te beschermen en laat iedereen weer gewoon leven. Na 21:00 uur op straat is opeens strafbaar geworden als je geen geldige reden hebt. Het benauwd mij enorm, deze maatregel er ook nog eens bij, het idee alleen al dat je je huis niet meer uit mag. De nevenschade is onnoemelijk en de mentale ravage is niet meer te overzien van al deze harde maatregelen.

Dus nu, een jaar verder hoopte ik terug te kunnen kijken en dat we het achter ons konden laten, maar we zitten inmiddels in een tweede lockdown en de chaos is alleen maar erger geworden, de verdeeldheid onder de mensen, bedrijven kapot, economische crisis, werkloze mensen, kleine winkels zullen uit het straatbeeld verdwijnen, rellen en tijdens deze rellen kunnen mensen zich zo laten meeslepen dat ze al hun grenzen kwijtraken, ze lopen mee zonder dat ze het soms door hebben door de enorme negativiteit. En laat ik maar ophouden met deze eindeloze opsomming.

Ook ik heb mijn deuren moeten sluiten van mijn yogaruimte, stress en onrust wou ik hier zeker niet meer van hebben. En met deze individuele onrust had ik vorig jaar in 2020 zelf mee te dealen en is voor iedereen een proces, ik koos niet meer voor onrust en stress en wou niet meer in strijd… Ik koos voor VREDE en RUST en die keuze kon ik alleen zelf maken. Uiteindelijk, nu ik een paar maanden verder ben, heb ik hier berusting in gevonden en ik ben geen strijd meer aangegaan met mijzelf. In alle rust kan ik nu verder met het mooie werk als coach/mindfulnesstrainer en online geef ik yogalessen aan huis en wie weet hoe ik het aan huis weer kan uitbouwen.

Demonstreren met geweld en ook zonder trouwens werkt niet om het politieke beleid/script te veranderen, de media zal vredelievende demonstranten vergroten en woorden en beelden worden vaak verdraaid. Ik ben zelf niet van het demonstreren aangezien het vaak overgaat in provocatie.

Geweld en strijden is niet de oplossing en zal steeds meer zorgen voor verdeeldheid, ga het niet uitlokken met spandoeken en schreeuwen maar ga dan liever in stilte staan, in stilte ligt kracht.

Er is vrijheid beloofd met een vaccinatie maar ook dat zal niet gebeuren, dit is al ingedekt. Mensen die zich niet laten vaccineren zullen buitengesloten worden van vele activiteiten blijkt al wel uit de nodige berichtgevingen.

Vandaag lees ik dat artsen een pleidooi geven en andere intensivisten voor versoepeling van de corona maatregelen, zelfs als dat betekent dat er meer mensen zullen overlijden. Men vraagt zich of alle negatieve gevolgen van de maatregelen nog wel in verhouding staan tot de beoogde gezondheidswinst. De huidige maatregelen eisen volgens hen een steeds hogere tol. En daarbij doelen ze op het uitstellen van reguliere zorg, waardoor onder meer mensen met kanker en mensen met andere ziekten vroegtijdig overlijden. Ze zien gelukkig de keerzijde van deze disproportionele maatregelen die hun ook raakt.

Er komt een dag dat de journaals niet zullen openen met het aantal besmettingen of IC opnames. Dan zal het openingsitem zijn hoeveel zaken failliet zijn gegaan, hoeveel werklozen erbij zijn gekomen, hoeveel zelfmoorden er gepleegd zijn, hoeveel echtscheidingen, hoeveel mensen uit hun huis worden gezet, hoeveel leerachterstand er is, hoeveel er bezuinigd moet worden.

Wij hebben thuis in ons gezin een warm nest, waar het veilig is en waar iedereen zichzelf kan zijn, waar liefde is en geen geweld en wij voor elkaar zorgen. Maar zo vanzelfsprekend is dit helaas niet voor vele gezinnen.

Bijna de helft van alle moorden die in 2020 hebben plaatsgevonden zijn moorden in relationele sfeer en heeft mogelijk te maken met de Corona maatregelen, huiselijke geweld tegen vrouwen is wereldwijd toegenomen. (Bron: Elsevier weekblad)

We zitten met elkaar te veel binnen en door de Coronamaatregelen is huiselijk geweld enorm toegenomen. Vanuit de eerste lockdown is bekend geworden dat er 25.000 kinderen meer werden mishandeld, en dit was bekend en toch kwam er een tweede lockdown en nu blijkt in de tweede lockdown dit te zijn opgelopen naar 40.000 en komt mede door de sluiting uiteraard van de scholen. Waarom is hier niets meegedaan????

Wat doet de politiek met de input van het OMT? Waarom zijn daar nooit meer psychologen en gedragswetenschappers aan het woord geweest en grotendeels virologen. Er is weinig geluisterd naar ook andere wetenschappers en deskundigen.

Wie heeft wel alle wijsheid in pacht? Ik vond en vind nog steeds dat er eenzijdige informatie is gegeven door grotendeels virologen maar een psychiater en gedragswetenschappers kwamen bijna nooit aan het woord wat de gevolgen konden zijn van deze destructieve maatregelen.

Net als zovele mensen heb ik hier ook een mening over, die door veel mensen niet zal worden gewaardeerd, ze zullen zich gaan aanvragen waarom ik mij hierover uitspreek? Heb ik hiervoor geleerd? Ben ik viroloog? Nee, maar ik vertrouw al jaren op mijn sterke intuïtie en mijn gevoel wat inmiddels mijn werk is geworden, om mensen te leren hier meer naar te luisteren, tot op heden laat het mij bijna nooit in de steek. Als er zogenaamd ” onkundige” mensen kritisch gaan onderzoeken en hun vraagtekens erbij zetten, worden ze afgemaakt in de media, een topmodel Doutzen Kroes mocht er niets van vinden want die kon alleen maar mooi zijn, wat een aanname.

Laten we ook stoppen om afwijkende meningen af te doen als idioot, een wappie, complotgek. Kritisch zijn over een avondklok of winkelsluitingen maakt iemand nog geen wappie. Wantrouwen jegens een nieuw vaccin maakt iemand nog geen wappie, moeite hebben met een mondkapjesplicht maakt iemand nog geen wappie. Het is soms lastig dat iemand anders een andere mening heeft, maar het maakt iemand nog niet gek, complotgek, onmens of een wappie. Ik weet dat je mensen hierdoor monddood wil maken, eenieder die een kritische noot plaatst en mensen buiten het gesprek wil plaatsen. Ik noem deze denigrerende scheldwoorden niet en ik heb het ook niet over schapen, de verdeeldheid hierdoor zal steeds meer toenemen.

In mijn vorige blog heb ik veel geschreven over angst en wat dit doet met mensen. Angst is op dit moment het gif in onze samenleving. En juist in deze crisis wordt de angst gevoed door de politiek, media en heel veel meningen op social media. Angst leidt tot eenzaamheid en excessen en zet groepen tegen elkaar op. Laten we elkaar meer helpen en horen in deze crisis.

Ook op facebook laat ik mij er steeds minder over uit, de eindeloze discussies brengen mij helemaal niets, laat staan de vaak respectloze reacties van veel mensen, ik blijf liever in mijn eigen bubbel van vrede dan (soms hard) te worden aangevallen. Alle tegengeluid op facebook met filmpjes van ook deskundige artsen wordt gecensureerd.

Het politieke beleid heb ik weinig vertrouwen in, en is alleen maar meer bevestigd in deze enorme coronacrisis. De toeslagen affaire (10 jaar lang) en de destructieve maatregelen van hedendaags zie ik weinig verschil in. 10 jaar lang is de zorg kapot bezuinigd, minder ic-bedden, minder zorg, ziekenhuizen dicht en overal te weinig personeelsbezetting.

Nogmaals wil ik deze virus niet bagatelliseren maar ik wil het nog steeds in perspectief zien.

We denken onsterfelijk te zijn maar juist deze corona crisis benadrukt onze sterfelijkheid. Maar in mijn beleving geld dit voor alles, we staan blootgesteld aan vele ziektes. Met iedere ademhaling staan we dichter bij de dood, maar de dood hoort nu eenmaal ook bij het leven voor ons allemaal en is juist in het westen hier een enorm taboe. Ik gun niemand een vroegtijdige dood of een langdurig ziekbed, maar ik gun iedereen een kwaliteit van leven!

Dit is mijn laatste blog hierover, het zal vast nog wel eens ter sprake komen in een andere blog maar niet meer zo uitgebreid. Alles wat ik aandacht geef dat groeit😊

Ik voed mijzelf met zoveel mogelijk vrede en rust en ik verbind mij dagelijks met de natuur.

Ik doe wat goed voelt en ik ben dagelijks dankbaar voor veel mooie dingen in mijn leven.

En ik probeer ook om er eens vaker maar niks van te vinden en laat het snel weer los, even niet meer oordelen en dat helpt mij om in mijn kracht te blijven. Net weer de zoveelste persconferentie gehoord en het komt niet meer binnen bij mij geloof ik.

Maar laten we nog steeds naar elkaar om kijken, help mensen in nood en doe dat niet omdat het moet maar doe dat uit LIEFDE voor jezelf en je medemens.

Veel liefs Jannie

Ga terug naar alle blogs

logo

Wie ben ik

Nieuwe ruimte

Coaching

agenda

Agenda

Volg ons via:

facebook
© zijninhetnu algemene voorwaarden privacy verklaring KvK nr. 66797616