zijninhetnu.nl

zeegezicht

ZijninhetNu: AcupressuurAcupressuur/drukpuntmassage

Acupressuur, ook wel drukpuntmassage genoemd, is een vorm van behandelen die 3000 jaar geleden al in China en Japan werd toegepast. De energiebalans van ons lichaam wordt hersteld door met de vingers op acupunctuurpunten of spieren te drukken.

Wat is Acupressuur

In ons lichaam stroomt energie (Chi) door de energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Op die meridianen bevinden zich honderden acupunctuurpunten die op hun beurt organen, gebieden en spieren/pezen kunnen beïnvloeden. Door op die punten met de vingers te drukken beïnvloed je de Chi/energie stroom waardoor de geblokkeerde Chi/energie weer kan gaan stromen. De energie en bloedcirculatie worden weer op gang gebracht zodat het lichaam weer in balans kan komen waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Toepasbaarheid:

De therapie kan voor veel lichamelijk aandoeningen en onbalans ingezet worden zoals: nek-, rug-, arm-, hand- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, menstruatieklachten, hoge en lage bloeddruk, stress, burn-out, algemene pijnklachten, RSI, migraine, gewrichtspijnen, pijn ontstaan als gevolg van operaties, spijsverteringsstoornissen, slapeloosheid, galstenen, etc..

Daarbij maak ik ook gebruik van een Chi-stimulator! Dit massageapparaat lijkt een simpel instrument, maar het is een doordachte stimulator. Het komt oorspronkelijk en in een wat andere vorm afkomstig uit Australië, alwaar de Aboriginals het gebruiken voor totale ontspanning. In en onder de huid liggen vele zenuwbanen en meridianen, bij zachte en lichte gebruik van de Chi- Stimulatoren wordt onmiddellijk in het lichaam endorfine (ook wel een geluk hormoon genoemd) aangemaakt met o.a. de volgende kenmerken:

  • Spierontspannende werking, goed ter bestrijding van spanningshoofdpijn
  • Vermindert stressgevoelens en kalmeert gespannen spieren
  • Brengt rust aan de onrustige geest, helpt sombere gedachten te bannen en verbetert het denkvermogen
  • Stimuleert de bloedsomloop van de huid, goed tegen droge huid en roos

Mineraal druppels aan het uiteinde van de sprieten zorgen voor extra vitalisering of juist voor meer balans, afhankelijk van de mineraalsoort.

Duur van de behandeling

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

logo

Wie ben ik

buddha

Yoga

agenda

Agenda

Volg ons via:

facebook
© zijninhetnu algemene voorwaarden privacy verklaring KvK nr. 66797616