ZijninhetNu.nl

zeegezicht

Wandelcoaching

Wist je dat wandelen, naast een ontspannend en goed voor het lichaam, ook heel erg goed voor de geest kan zijn. Wandelcoaching is in principe gelijk aan ‘gewone’ coaching maar het grote verschil zit hem hoofdzakelijk in dat het buiten plaatsvindt in de natuur en dat het natuurlijk al wandelend gebeurt. Tijdens een wandelcoach sessie maken we gebruik van verschillende ademhalingstechnieken, mindfulness technieken en andere methodieken

Bewegen - Ademhalen - Voelen - Coachen

Simpeler kan niet!

Bij kleine of grote problemen.

Met echte aandacht lost alles op!

Gewoon doen! 🚶‍♀️

Je bent zoals je loopt.

Kosten wandelcoaching: Zie tarieven

Voordelen van wandel coaching:

 1. Makkelijker in gesprek
  Door te wandelen raak je gemakkelijker in gesprek. Je zit niet tegenover elkaar, maar wandelt naast elkaar. Het helpt om vrijer te praten. Je hoeft de wandelcoach niet aan te kijken en je kunt je gedachten de vrije loop laten. Hierdoor is het gemakkelijker om in gesprek te zijn.

 2. Je bent in de natuur
  De natuur speelt een belangrijke rol binnen de wandelcoaching. Het voordeel is dat door het buiten zijn worden je zintuigen minder belast. Het zorgt voor ontspanning in je brein en je stress neemt automatisch af. Daarnaast werkt de natuur als een soort spiegel en kan een mooie metafoor zijn voor diverse thema’s.

 3. Je krijgt beweging
  Beweging heeft een positieve invloed op de coaching. Het stresshormoon cortisol verlaagt en hierdoor ontstaat er meer ontspanning. Daarnaast kan het zijn dat serotonine en endorfine toenemen door het bewegen. Dit zijn stofjes die een goed gevoel geven! Daarnaast komt niet alleen je lichaam in beweging, maar ook je gedachten en gevoelens.

 4. Wisselende omgeving
  Doordat je naar buiten gaat en in een andere omgeving bent, kun je echt afstand nemen van situaties. Je bent er even helemaal uit. Hierdoor kun je patronen gemakkelijker inzien. Daarnaast helpt een wisselende omgeving om inzichten op te doen en deze ook beter vast te houden.
logo

Wie ben ik

Nieuwe ruimte

Coaching

agenda

Agenda

Volg ons via:

facebook
© zijninhetnu algemene voorwaarden privacy verklaring KvK nr. 66797616