zijninhetnu.nl

zeegezicht

ZijninhetNu: Yoga

Yoga


Wat geef ik tijdens deze lessen:

Ik geef een combinatie van yin yoga / restorative yoga / meditatie.

Restorative yoga is alleen gericht op ontspanning, deze yoga is een vorm voor iedereen te beoefenen. Of je nu bijvoorbeeld een blessure of fysieke beperkingen hebt, op leeftijd bent of op zoek bent naar ontspanning,restorative yoga is echt voor iedereen goed uit te voeren en te volgen.

Yin yoga vraagt daarentegen vaak wat meer aanpassing. Yin yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten, ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend of staand beroep heeft.

Bij yin yoga worden ook de posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een yin yoga les dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Mindfulness: Tijdens de les wordt er veel op de ademhaling gelet! En aan het einde altijd een bodyscan! Een eindeontspanning voor een diepe ontspanning en een gezonde nachtrust!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvende proefles!

logo

Wie ben ik

Nieuwe ruimte

Coaching

agenda

Agenda

Volg ons via:

facebook
© zijninhetnu algemene voorwaarden privacy verklaring KvK nr. 66797616